Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 31 mars 2021

Min påskafton blir nog utomhus

 eftersom en arbetskamrat till Linnea har fått corona. Hon är ju personlig assistent och måste vara nära sin brukare som ev kan vara smittad. Nu har både brukare och Linnea fått första sprutan, men det har även den som nu har fått corona. Brukaren ska testas på fredag, men det är ju inte säkert att svaret kommer innan lördag.

Jonathan hörde av sig direkt, han vet ju hur försiktig jag är, så nu hoppas vi istället på okej väder så att vi kanske kan ta en picknick ute och en promenad. Det är så nära vaccinering och jag vill inte riska något. Och så blir jag ju orolig för att Jonathan ska bli sjuk. Om Linnea blir det har ju hon fått en spruta och får det förhoppningsvis lindrigt, men Jonathan är ju lika oskyddad som jag är. Och unga drabbas hårt nu. 

Jag är inte ett dugg rädd för corona när man är vaccinerad. Då får man det förmodligen lindrigare och det har jag inga problem med alls. Jag är rädd för att bli vrålsjuk  – och långvarigt. 

Golvet idag blev i alla fall tippetopp. I morgon, eller en annan dag, ska jag fixa en sticksåg så att jag kan kapa plattorna och passa in det som saknas. Sedan behöver jag kantlister så att det blir snyggt. Får se vad jag hittar på Bauhaus när jag vågar mig dit. Jag misstänker att det är hur mycket folk som helst under påskhelgen och så bråttom har jag verkligen inte.

I morgon ska jag hämta soffan (kl 10) och tvätta bilen (kl 11). 

Jag har hittills jobbat 0 timmar den här veckan. 

Men det är ju det bästa med mitt jobb, när intensiva arbetsperioder varvas med lugna och man kan ladda om inför varje långjobbsperiod. 2 veckor rätt ledigt nu, och sedan 4 veckor varjedagsjobb. Perfekt för mig.

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Håller tummarna för fint väder då! Glad påsk 🐣

Åsa Hellberg sa...

Tack detsamma!