Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 29 mars 2021

Några naglar blev inte målade

 eftersom mitt baslack hade torkat ... Det är väl inte så konstigt kanske, det är ju inte så att jag har målat dem särskilt ofta det senaste året.



Jo, det är två olika färger ...


Några ögonbryn blev det inte heller, jag glömde det. 

Så nu har jag beställt nya Mavala nagellack, baslack och en för mig ny färg. Alltså, ny färg var kanske en överdrift. När jag köper ett nytt nagellack är det nästan alltid en ton väldigt lik något jag redan har. Något rödaktigt. JAJA.

Sedan rensade jag min sminklåda. Där fanns mycket gammal skit. Makeup har ju faktiskt ett sista före. Inte puderprodukter på samma sätt, som krämer och sånt. Nu är det i alla fall städat och till min stora lycka hittade jag ett läppstift som jag kände klär mig. Jag har VÄLDIGT många som är missklädsamma. Hade. Jag slängde dem igår. 

Den enda trista slängningen var mina grå ögonskuggor (flera färger i ett etui). Det kliar alltid lite lite när jag har dem och jag har haft dem i evigheter, så det var nog rätt dags. Men trist, för jag har aldrig hittat några lika bra. 

När jag ändå beställde nagellack passade jag på att beställa mina hårprodukter. Min inpackning finns inte i Farsta och schampot bara på Åhléns. 



Dessutom tvättade jag alla sminkborstar. Det var på tiden. Det tillhör sådant som jag lätt glömmer




Idag ska min matta komma, i morgon ska jag träffa kompis på en grej och på onsdag kommer balkonggolvet. På torsdag ska jag tvätta bilen. På lördag träffa Jonathan och Linnea. Något litet att komma ihåg varje dag, utom fredag och söndag. 

Men målet den här veckan är att läsa förstakapitel. Minst. Som bekant letar jag ju ton. Vi får väl se om det här ger något. Hoppas det!

Jag lyssnar just nu på Camilla Grebes senaste, alla karaktärer i jagform. Så bra skriven och oerhört bra inläst av Katarina Ewerlöf. 

Det var det, måndag. Jag har handlat, i Länna, på bästa Ica Maxi. Upplevelse var att det inte alls var mycket folk, och en glad folkräknare stod i dörren och vinkade glatt till alla som kom.  Men det är butiken som gör att det känns luftigt. Det är ju svinstor. 

Däremot var det kö till systembolaget  i byggnaden bredvid, men det behöver ju inte jag bry mig om ett enda dugg eftersom jag inte dricker alkohol. 

Bra dag, så här långt.



Inga kommentarer: