Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 30 januari 2023

Dag 3, i Mogan.

 Bra dag.Direkt efter morgonpromenaden satte jag mig i en solstol och lyssnade på en podd för research. Det regn som enligt klart.se skulle ska ha fallit här i de tre dagar jag har varit här, har helt och hållet lyst med sin frånvaro. Vädret var i två dagar molnigt på eftermiddagen, men idag har det varit superfint. Det är skönt att ta promenaden på morgonen efter frukost, då kommer jag igång lite dessutom. Jag går också i trappor, minst 200 trappsteg per dag. Bara upp från frukost och middag är det 40+40. 

Sedan har jag skrivit ett första kort kapitel för att komma igång med historien.  Jag har placerat den geografiskt och i tid, dvs årtal. Det kan förstås ändras, men för att komma igång måste jag ju börja någonstans. 

Här finns en ramberättelse som jag ska använda så långt det är möjligt, men som i de andra böckerna tar jag mig ju friheter för annars blir det kort torrt och rätt trist berättat. Just den här historien har jag fått från släktingar i Amerika.

Jag har också kopierat siffror från mina banker, som jag ska redovisa när jag kommer hem, och kan i alla fall sortera dem lite som förberedelse. Att INTE skicka in moms i tid är kostsamt, och det finns bättre saker att lägga pengar på än straffavgifter. 

Det var det. Här kommer bilder från dagens promenad. 

Det finns enormt mycket vackert att se här.


Radhusen här är så fina!
2 kommentarer:

Morelia sa...

Det är en fröjd att veta att nästa bok påbörjas för jag ser självklart fram emot att läsa den så snart den kommer ut!

Åsa Hellberg sa...

Taaaaack!