Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 4 januari 2023

Jag har väl aldrig varit med om en segare redigering än på sidan 86.

 Där var jag igår också. Jag skriver nytt, tar bort, skriver nytt, tar bort och kommer liksom ingenstans.

Nu kanske jag har löst det, men mer om det vet jag i morgon för jag är för trött nu. Jag har ju inte tid att hålla på med samma sidor i all evighet. Problemet är att jag ska ta bort ett perspektiv just här, samtidigt som jag behöver resten av informationen i kapitlet, så den fördelar jag just nu mellan det innan och det som jag skriver om till ett annat perspektiv. Just här känns det rörigt, minst sagt.

Tror nästan att jag ska lägga mig en stund och ta en tupplur. 

Gick tillbaka i bloggen idag och hittade bilder från 2015. Det är otroligt vad jag har åldrats. Fast jag hade också en kamera med ständigt suddig lins då vilket gjorde sitt. Men jag vet ju att det utseendemässiga åldrandet kom efter 55. Då gick det i en rasande (!) fart, kan man säga. 

Strunt samma, jag bryr mig inte så mycket om det, det var bara jämförelsen jag gjorde när jag såg bilderna. Jag ser mig sällan i spegeln. Inte för att jag mår dåligt av det på något sätt, jag är bara inte särskilt fascinerad av min egen spegelbild. Vid 60 är man ju rätt van vid hur man ser ut. 

Jag har tejpat min fingertopp för att den INTE ska spricka, för den reagerar inte ett dugg på mina alla smörjningar och jag ser ju vart det brakar utan att kunna stoppa det (så frustrerande). Däremot är handflatorna fortsatt bättre, tack och lov. Jag håller fast vid det lite. Det var det extrablogginlägget den här dagen.

Tjohoo2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Ja, samma här. Då började förfallet😂😂😂

Åsa Hellberg sa...

ELLER HUR!