Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 19 januari 2023

Nu har jag bott här i 4 år.

 Det är min 6e lägenhet sedan Jonathan föddes, om man inte räknar Hagsätra där vi bodde i 3 månader mellan 2 lägenheter. 

Kortast bodde vi i Hökarängen fram till han var ett, sedan bodde vi i 10 år i Farsta strand, 8 år i Farsta centrum, 4 år i Fagersjö (fast halvvägs där hade han och Linnea flyttat ut), sedan Liljeholmen i 1 år och här i 4 då. 

Jag flyttade oftare innan jag hade barn, mest för att jag inte hade något förstahandskontrakt. Det första jag fick var i Farsta strand när Jonathan var ett år. Jag har aldrig varit lyckligare över en lägenhet. 3 rum och kök. 

Men Jonathan tyckte bättre om tvåan i Farsta centrum. Han var tryggare i den. 

JAJA. Jag rör mig i det här området, uppenbarligen, och har som jag har sagt flera gånger aldrig känt mig tryggare än i den här lägenheten. Området i Liljeholmen var tryggare än här, dit kunde jag gå med min väska en tidig morgon till flygbussen, det skulle aldrig falla mig in här, även om jag har 5 minuter till pendeln. 

Dagtid är jag lika trygg här som någon annanstans och på nätterna SOVER jag ju.

Idag jobb, tvätta bil och gå till frissan. 

Helt sjukt att det bara är en vecka kvar tills jag åker till Kanarias. Igår bokade jag parkering på Landvetter. Inomhus. Det skiljde inte mycket i pris på inne och ute, så det var ingen diskussion. 

Det är mycket resa och planering just nu, men schemat där har jag inte reviderat. Men det kanske kommer. Om jag har bokat in min paus när det ska störtregna, är det ju bättre att kanske ta den när det är uppehåll istället, men annars: 2000 om dagen, ligger bergsfast.

Jag vill ju att det här manuset, del 3 i Fjällbackaserien, ska vara klart i april, allra helst, så att jag kan skriva ett till i sommar med deadline sista augusti. 

Där har vi det. Nu ska jag ta tag i det jag mejlade till mig själv sent igår kväll.Fin morgon i Farsta och jag ska hänga ut mina sängkläder, som jag inte kunde göra igår när regnet var nära


Tjohooo


1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Trivs man i ett område stannar man gärna!