Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 8 januari 2023

Så jag har räknat på vad min resa kostar,

 den delen innan jag har lyft och när jag kommer hem, och den mer komplicerade varianten är 2000 kr billigare. Men då går ännu en hel dag bort, och det har mitt lilla företag inte tid med. 

Den dyrare varianten är två hotellnätter (eftersom jag ska föreläsa utanför Göteborg), parkering på Landvetter, hotellnatt pga sen landning och dagen efter. lördag,  hemresa direkt till Stockholm.

I den billigare kör jag fram och tillbaka till Lilla Edet från Fjällbacka, parkerar bilen vid lägenheten där, tar tåget till Göteborg, en hotellnatt, flygbuss till Landvetter, en natt på hotell när jag landar (det går inget tåg så dags) och nästa dag, lördag, flygbuss och tåg till Fjällbacka (Tanum, och så får man hitta skjuts därifrån). Hemresa till Stockholm söndag. 

Nu betalar biblioteket en hotellnatt och resan och jag fick av någon anledning ett svinbra pris på hotellet i Göteborg. Jag har kollat tre gånger, men priset är verkligen för två nätter inte en. Jag måste ha bokat i exakt rätt sekund. Så parkering, om jag vill stå inomhus och det vill jag (för fy tusan för att eventuellt stå ute och borsta bort snö från en SUV på en långtidsparkering ), plus en hotellnatt till kostar totalt 2 000 extra. Det är det värt. 

Typ så, ett år där jag måste vara ekonomisk som tusan och se till att det inte skenar iväg. 

Annars idag? Jo, tack, efter TOLV timmars nattsömn är jag pigg som en mört, men lite tidsvill. Det börjar mörkna ute och i min värld kan inte klockan vara mer än 11 typ. Men det är den ju. 

Anyhow, jag jobbar på, ska cykla lite och tror inte att jag helkroppssolar idag som jag hade tänkt. Jag sov för länge för det. Jag börjar på tisdag istället. De juligare ljusen drar jag ut sladden till i morgon, de sitter där hela året utan att lysa. Klotlamporna tänker jag däremot hela vintern. Jag har också två lampor i vardagsrummet som alltid är tända. En i fönstret och en vid toan.

Tjohej.

Inga kommentarer: