Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 19 januari 2023

Supernöjd

med dagens redigering, tror att det kommer att funka, hurra! Ser fram emot morgondagens jobb redan nu. 

Idag har jag klippt mig lite mer än jag brukar (6-7 cm typ), gjort nya slingor och tvättat bilen. 


Jag vill ha luggen lång så att jag kan få den lite svepande när jag sätter upp håret. På den här bilden är håret uppsatt med en penna. Det funkar det med. Jag fattar inte att mitt hår höll hela den här fotograferingen utomhus i blåst, men det gjorde den. 
Foto: Peter Knutsson

Tre dagar av jobb, cykling, solning, packning (har grejer som ska tvättas) och städning. På måndag hoppas jag att jag har städat klart badrummet, för då tänker jag ta tag i lilla kroppen. Ögonbrynen behöver färg, tånaglarna också. Jag ska skrubba mig, och kanske bada i badkaret för första gången i vinter.  Det torkar ut min hud och därför är jag försiktig med att använda vatten länge. Det sparar dessutom energi att mest springa genom duschen. 

Just det, jag måste ladda ned ett par filmer också. Alltid bra att ha i datorn om det blir väntetider, eller på flyget. 

OCH jag måste ringa TUI ang maten ombord och transfer som jag inte har beställt än. 

Jag var ju hos fotvårdsspecialist igår, och hon gick alldeles lagom fram med mina fötter som hon tyckte såg rätt okej ut ändå. Smörja smörja smörja är grejen, trots allt. Att fila på fotsprickor är inte det första hon rekommenderar. Jag tycker att Helosan fotsalva funkar riktigt bra (köper på Ica), och använder den 2 ggr per dag. Kladdigt som fan, men jag har tjocka luftiga sockor jag drar på över fötterna när de har torkar lite. Strumpor är ju lätta att tvätta. 

Och så har jag pratat med Jonathan idag efter en vecka på nya jobbet och han verkar stortrivas. Idag har han haft NIO möten. Igår också. Vi hinner inte ses innan jag åker men hörs ju ofta ändå. Vi rings och skickar meddelanden, Linnea och jag också eller så alla tre. Jag messar ofta utan att få svar, men det struntar jag i. De ska veta att jag tänker på dem, det är allt. 

I helgen ska jag också läsa ut min utmärkta bok Vi som lekte (Ninni Schulmans nya) och hitta årets andra bok. Målet en bok i veckan kanske blir svårt när jag ska jobba så mycket som jag ska på Kanarieöarna, men jag kan ju i alla fall ta med min läsplatta ifall jag har tid att läsa några kapitel.  

Jag har ju tusen nedladdade böcker (det var en överdrift, men ni fattar) som bara väntar på att jag ska ta tag i dem och jag gillar verkligen min platta. Men Ninnis bok läser jag inbundet och det trivs jag också med. Tror pocket är mitt sämsta format, även om det också funkar med rätt glasögon. 

Till lunch idag åt jag torsk med rotmos (supergott) och till middag en smaklös lövbiff med ugnsbakad blomkål. Desserten var däremot god. Äpplen, kanel, lite honung och vatten som fick koka ihop. Sedan hade jag i en banan när det var klart. Väldigt gott, det kan jag äta även när den här smakfattiga dieten är över. Jag längtar efter kryddor!

Men det fortsätter läka, peppar peppar, men att frångå dieten än är inte att tänka på. Det har gått tre veckor och ska minst gå en månad innan man återför och jag tror att återförandet görs bäst på hemmaplan när jag inte har sol och annat som kan påverka min psoriasis positivt. 

Vad jag tror själv är att jag ska undvika gluten, mjölkprodukter och socker. Det är det som magen reagerar på. Å andra sidan reagerade den igår på något jag har varit med om tidigare: köttfärs. Det är som om min mage inte vill ha rött kött. Men så åt jag det till både lunch och middag, och det blev kanske för mycket. Inget av det andra jag åt var något jag känner igen skulle vara jobbigt för min mage. 

SYND, för den köttfärssåsen var bland det bästa i receptboken jag har köpt. Jag testar nog inte det någon mer gång innan jag åker. Nu blir det kyckling och fisk resten av dagarna här hemma. Köttfärsen och lövbiffen fryser jag in tills jag kan använda kryddor igen. 

Det var det. Torsdag. En stund trodde jag att det var fredag, men vilken vinstlott att ha en dag till på mig till min redigering. Tjohoo. 2 kommentarer:

Karin Härjegård sa...

Som vi lekte är en magiskt bra bok! Jag lyssnade och kunde inte sluta. Så du har något att se fram emot! :)

Åsa Hellberg sa...

Hej, Karin, välkommen hit.
JAPP, så bra!!