Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 10 januari 2023

Funderar på en tupplur.

 Jag vaknade för tidigt idag igen och är trött, och allt beror på att jag SOV UT häromdagen. Det ändrar ju dygnsrytmen direkt. 

Nu är det andra dagen i rad och jag borde ha redigerat fem sidor till men så blev det inte idag. Nu har jag ungefär 90 sidor kvar på 12 dagar vilket betyder MINST 10 sidor per dag. Just nu redigerar jag på ett ställe som påverkar något jag redan har redigerat och då måste jag gå tillbaka och redigera där igen. Ni fattar STÖKET!

Jag har också solat idag. Hela kroppen i 10 minuter samtidigt som jag lyssnade på en podd. 

Och så har jag stekt lever och det enda som var gott i hela den måltiden var levern och kaprisen. Resten var ett rent misslyckande och åkte ut med soporna. Att kombinera lingon och blomkål är ingen hit, do not try it. Jag mixade det, vilket ju var urdumt. 

Vanligtvis brukar jag spara mat till ännu en måltid, men idag blev det av förklarliga skäl inte så. Istället äter jag frukt till middag. Apelsiner är gott just nu!

Idag åker mina sparvar hem från New York. Vi facetajmade igår, och då var de i en bakgrejsbutik som jag var med dem i när vi var där i april. Så kul att se deras ansikten och att känna igen sig. Jag fick följa med dem ut på gatan och vädret var så himla fint. Vilken tur de har haft med det. De verkar vars så nöjda med sin 10-årsresa/förlovningsresa. Igår kväll skulle de till Madison Square Garden och se the Knicks spela basket (som förlorade, men det var säkert kul ändå.)

I morgon landar de typ 7, och då ska Jonathan hem, byta kläder och åka till nya jobbet på Warner music Jag hoppas att han stortrivs och ger det en chans. Det är skillnad mot att driva eget och det tar kanske en stund att anpassa sig till att inte  längre vara ansvarig för precis allting. Han har arbetat för andra - på lördagar på McDonald´s när han gick på gymnasiet. That´s it. 

Där har vi det. Tisdag i Farsta. Galet bra dag så här långt.Inga kommentarer: