Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 29 januari 2023

Dag 2, Mogan

 Och DÄR gick jag i mål med redigeringen för den här omgången. Jag är nöjd och är så glad att kunna säga det eftersom min känsla inte riktigt har varit där den brukar. Nu tror jag att det sitter, och vi får väl se vad trion jag har skickat manus till säger om saken. 

Jag får tillbaka det den 13e februari, har jag för mig. Fram tills dess ska jag jobba med nästa del som jag börjar skriva i morgon. 

Idag har jag jobbat oavbrutet sedan frukostpromenaden. Vädret är mest mulet och därför har det passat bra att jobba på utan paus mer än för att trycka i mig skinka och frukt. 

Jag började arbetsdagen i receptionsområdet, som är stort som tusan, fortsatte på balkongen tills batteriet tog slut och då jag flyttade in i sängen där jag jobbade med det allra sista kapitlet. 

Det är så fint här! Någon enstaka galning badar (18 gr i vattnet), det ni ser i vattnet är dykare (i våtdräkter).

Den 13e måste jag också deklarera moms och det är tyvärr så att det krockar med precis allt annat. Jag kommer inte hem förrän den 11e, den 12e ska jag hjälpa kompis att packa upp en flytt, och den 13e ska vi på teater. Det som är problemet är förberedelserna. Men jag får försöka ta tag den 11e när jag kommer hem och den 12e efter flyttuppackningen. Jag ska försöka åka så tidigt jag kan från Göteborg. Vi landar vid 21.30, jag ska sova på hotellet på flygplatsen och borde rimligtvis kunna åka därifrån vid 8. 

Jag ska ta en dag i veckan och se om jag kanske kan förbereda lite härifrån. Det är bökigt utan att kunna skriva ut papper, men jag kanske kommer på något knep. Vi får väl se. Det är värt att offra en skrivdag för i alla fall. 

Det var det. Klockan 18 är det middag och fram tills dess vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Jag är trött men somnar hellre tidigt än tar en tupplur nu. Det serveras te i biblioteket. Jag kanske ska gå dit en sväng? Vi får se. 

Typ så, denna söndag. Mögeldoften försvann när jag stängde av fläkten! Märkligt, men så är det och sedan dess (igår) känner jag ingenting alls. Fläkten lät dessutom, så allt var bra med att den stängdes av. Det är inte varmt här alls, så något fläkt eller kyla behövs verkligen inte. 

Hoppas allt är bra hemma hos er!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

18 grader låter skönt!
Får se om det går att kommentera idag. Kunde inte igår. Eval8

Åsa Hellberg sa...

Aha, vad märkligt! 18 är svinkallt. Jag går i vid 24 om det är riktigt varmt i luften:)