Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 21 maj 2019

23 T-shirt är nu vikta för transport.

Man vet ju aldrig. Senast jag var på Cypern fick vi en försening på 54 timmar.  Då var jag glad att jag hade packat en aning för mycket.
Idag tvättar jag det sista, och på torsdag tar jag ledigt och fixar med resten som måste med och tas hand om.
Som vanligt måste jag förstås skriva en lista, det är alldeles nödvändigt om jag inte ska bli förvirrad.

Sent igår läste jag igenom mitt manus och plötsligt hade jag adderat en hel del så nu är jag uppe i de första tiotusen. Det måste bli femton innan jag åker på fredag morgon, så ledig på torsdag handlar om att jag kanske  måste jobba lite på morgonen ändå.

Mot föregående år ligger jag en bra bit efter. Två veckor i tid och 10 tusen ord.  (En hel roman för mig är runt 90. Flanagans 1 just nu 95, typ.)

Jag pratade med Teresa igår och det är nog inga problem att få lite mer tid. Men jag strävar mot att klara sista juli. Det är min grej att fixa deadlines och det blir en bra utmaning. Dessutom skriver jag bäst om jag får göra det utan uppehåll och bara stå på gasen. Det blir ett fint flöde av det (för mig. Andra får fina flöden av annat).

Nu frukost sedan manus. Blir det tid över och solen fortfarande skiner är det en bra grej att sola. Det ska bli varmt här idag.

Mitt stackars apelsinträd håller för övrigt på att ge upp.
Jag gör ett sista försök med vattenbad medan jag är borta.


Tjohej.
Bra tisdag så här långt!

Inga kommentarer: