Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 2 maj 2019

Så här är det med den här stan:


man hinner inte landa förrän man vill tillbaka. Det är alltid saker jag ångrar att jag inte gick till, eller stannade och njöt av längre, men Åsabråttom ska se så mycket att stanna inte ingår i researchresorna. 
Utom i den till London i höstas/vintras då jag satt på en stol i foajén på The Ritz i något som kändes som timmar. Men så fick jag mycket info också.

Det här är Flatiron building, som ligger på väg Down Town. I alla fall den vägen jag går. Jag gick den  någon dag, men jag promenerade också in mot Hudson river några gator ovanför och sedan The High Line, där man går på ett gammalt tågspår.
Inte min grej alls, visade det sig. Man såg inget särkilt och det var för mycket folk för att kunna ha tempo i stegen.

Annars är mitt tips om man nu vill gå High Line att när man går ned vid Meatpack (för då tar den slut) fortsätter man ned mot Hudson och till promenadvägen där söderut. Fantastiska vyer!


Jaja.
Nu är jag hemma i Farsta, halvseg, och ska deklarera. Inte på den här datorn utan på en gammal tröska som jag borde bytt ut för länge sedan.
Det är en PC för mitt program går inte att köra på mac, då måste jag ha systemet online och jag orkar inte lära mig något nytt när det enda jag gör är lägger siffror i ett program.
Däremot behöver jag nog en ny PC för ändamålet, men det får bli senare (säger jag varje kvartal när tröskan ska fram).

Idag kommer bud med mat från Mathem någongång mellan 10 och 15. Hittills har de kommit närmare 15 än 10 när jag har beställt, men man vet ju aldrig.
Den här gången, för att jag är sjuk, har jag beställt bagels. Jag undviker bröd annars, eftersom jag mår bättre utan. Men nu mår jag ju ändå sådär, och blir extremt glad av bröd eftersom det är som godis för mig, och det piggar ju upp ...
De ska tinas och sedan värmas i ugnen tydligen. Jag har aldrig gjort det, så det blir ju spännande.
Men som de amerikanska blir de ju aldrig.

På mitt NY-hotell finns kanel- och russinbagels som är så goda att man kan slåss om dem.

Så: Alvedon, dusch – och hårtvätt med schampon som ska vara bra för håravfall, därefter frukost och deklaration.
Dagens plan.
Kan jag sedan göra de 20 sidor jag inte gjorde igår (skulle ju ha gjort 40, men kroknade) är det bra. Men det är ingen panik. 
Jag kan göra 40 om dagen nästa vecka, när jag förhoppningsvis är piggelin igen.

Tjohej.




Inga kommentarer: