Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 2 maj 2019

Det bästa är att sluta flyga helt,

men om jag ändå ska upp i det blå så kan jag i alla fall bidra med att klimatkompensera.
Jag gör det via https://klimatkompensera.se/ då får jag se vart pengar nagår och får också hjälp med att räkna ut hur mycket jag ska betala.

"Härmed intygas att asahellberg100@gmail.com har klimatkompenserat 3.5 ton koldioxid"

Mitt New York-resa kostade ungefär 1200 kronor om man investerade i biomassa som var det dyraste projektet. Det fanns billigare också, nyplanterad skog för 750 kr typ.
Jag har för mig att min resa till Canarias kostade ungefär hälften, alltså 600.

Nästa resa går till Cypern, mammas 80-årspresent och då ska jag kompensera för oss båda. även om Vingresor nu säger att de kompenserar för alla resor. Det känns helt enkelt bättre så.

3 kommentarer:

Anna Christina sa...

Bra tänkt. Fint tänkt.

Åsa Hellberg sa...

Det känns lite skönare i magen :)

Simona sa...

Tack för tips - klimatkompenserade min Skottlandresa nu!