Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 12 maj 2019

Jag sitter alltid på den här sidan av bordet


Ryggen åt ett rum är inte min grej.
Jag möblerar alltid så att jag ser ut, trivs inte vid skrivbord som står mot en vägg.

Jag måste komma ihåg att köpa pluggar till stolsbenen. Nu har jag bara klisterkuddar under för att skydda golvet och de sitter aldrig fast bra nog eftersom de höga stolarna ju flyttas hela tiden, i alla fall den jag sitter i. Och det blir klistermärken på golvet. Jag har sett att Clas Olsson har sådana man i plast som man slår i med en hammare. De blir toppen här.

Annars då? 
Jo tack, jag har återigen mejlat Stockholmshem om fakturor jag får för en spisplatta i gamla lägenheten, igår kom det två påminnelser igen. Det verkar vara svårlöst ... Men nu har jag i alla fall en kontaktperson på Stockholmshem, det är alltid en början på något jag kontaktade dem om redan 21 januari.

Och jag ska skriva slutet på Flanagans och det är BLANKT i huvudet.
Jag ska börja med att gå igenom hur det är skrivet just nu, och se om jag får någon känsla från det. OM jag får det så är en bra utgångspunkt.
Men varken förläggare eller redaktör var helt nöjda så något måste jag göra.
När man redigerar flera gånger kan element från små gamla trådar ligga kvar och jag har rensat bort allt sådant nu sista omgången för att ha ett bra utgångsläge inför slutet.

Håll en tumme!
Det här är första gången jag inte varit helt klar över exakt hur slutet ska vara och det är ju en spännande utmaning.


Tjohej så länge!

4 kommentarer:

Simona sa...

Ring om do behöver brainstorma eller bara prata högt!

Robert W sa...

Jag ska hålla en tumme :)

Eva-Lotta sa...

Sådana ploppar till stolarna behöver vi också. Clas Ohlson säger du, vad bra!
Hoppas du fick riktigt flyt med sluttampen!

Åsa Hellberg sa...

Tack för tummar och pepp!