Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 5 maj 2019

Det tråkigaste med val nuförtiden är att

det viktigaste blir att rösta bort, snarare än att rösta in.
Ett EU med en extremhöger som bara växer känns olidigt.

Vallokalerna för oss som ska förtidsrösta öppnar 8 maj, hos mig kan man göra det på bibblan.
Jag är på västkusten hos mamma på valdagen och kan förstås rösta där också, men jag tror ändå att jag gör det här så är det klart.

I alla år har jag tyckt att min röst har varit viktig. Vid förra årets riksdagsval så viktig att jag för en stund övervägde att ändra mitt val (man kan det fram till valdagen). Så viktig så att det kändes som om min enda röst var avgörande.
Det är en bra inställning till val, det blir ju väldigt viktigt och noga övervägt då.

Jag är inte feberfri idag heller, men bättre än igår och väldigt mycket bättre än i förrgår, så peppar peppar.
Ska jobba en stund så får vi se hur det går. Det är ju inte så att det spritter i kroppen än.
Om jag inte kommer igång i morgon så kan det bli lite panik. Nästa måndag har jag deadline och jag måste vara klar på söndag eftersom måndag är momsdeklarationsdags.

Jag gjorde fel i min årliga deklaration häromdagen. Återinförde in en stor summa som jag redan hade gjort förra året. Jag skyller på feber och rädsla för att göra fel. Hellre redovisa för mycket än för lite om man är osäker, var nog tanken.
Men nu vet jag att det var fel så jag ska ringa skatteverket och höra hur jag ska göra, om det går att ändra i efterskott. Det borde det väl göra.

Hopppas att ni har en fin söndag. Solen skiner här men tror att det är buskallt ute.


2 kommentarer:

Robert W sa...

Man har alltid möjlighet att korrigera en felaktig uppgift i deklarationen. Enklast är ju att göra det direkt, men missar man det har man ett par år på sig efter det att den första, felaktiga deklarationen har godkänts. Jag hjälpte min dotter att deklarera ifjol. Det borde jag inte ha gjort... Hon fick en ordentlig restskatt som hon var tvungen att betala. Men sen begärde hon omprövning och nu har hon fått tillbaka pengar.

Åsa Hellberg sa...

Tack Robert!!