Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 20 maj 2019

Alldeles för sent för mig att börja jobba,

kom hem för en stund sedan efter två möten på förlaget.
Först om Flanagans och sedan om Sexstrejken.
Alltså, vilka proffs man få jobba med, det känns fortfarande så oerhört lyxigt!

Som det ser ut nu – men låt oss hoppas att det löser sig – så kommer inte mina nya böcker att kunna streamas på Storytel, för villkoren de vill ge oss författare är faktiskt under all värdighet. Jag är tacksam för att mitt förlag sätter ned foten.

Men det gör ju att inga nya böcker från Bonnierförlagen släpps på Storytel. Däremot på Book Beat och Nextory, så om man vill ha alla Sveriges ljudböcker – där författarna dessutom får skäligt betalt för sitt arbete - så är ju det snorbra alternativ.

Jag har själv Book beat och trivs med den tjänsten.  Just nu lyssnar jag på allt möjligt, men när jag åker till Fjällbacka på fredag ska jag lyssna på Denise Rydbergs nya: Det första chiffret.
Att kunna lyssna i min bil är också lyxigt. Förra gången jag åkte var det i Fårdan och då låg mobilen i knäet så att jag skulle kunna lyssna. Nu använder jag bluetoth och vips är inläsarens röst i alla högtalare.
Inläsare här är Maria Käll.

Tre unga kvinnors liv förändras för alltid i andra världskrigets Stockholm.Året är 1940. Samtidigt som hotet från Nazi-Tyskland växer sig starkare förenas tre kvinnor: Signe flyttar från landet till storstaden. Elisabeth säger upp sig från sitt jobb under dramatiska omständigheter. Iris flyr från Estland med sina två söner. De väljs ut av regeringen för att genom signalspaning knäcka tyskarnas kod. I en tid då ingen vet var man har den andre och där farliga män med tveksam moral verkar i det fördolda, blir Signe, Elisabeth och Iris livsviktiga för rikets säkerhet.”Det första chiffret” utgör del ett i en spännande serie i samma anda som Hidden Figures och Bletchley Circle. Mitt under brinnande krig, bland spioner och fiender, är vänskap och lojalitet avgörande.



Visst låter den bra??

Det var det.

Jag har börjat skölja upp kläder inför resan. Det mesta är tvättan men skrynkligt så 15 minuter i maskinen kommer att göra susen. T-shirts viker jag bara en gång, på mitten, i packningen. Då är de superfräscha när man packar upp.
För det är mest t-shirts och short som jag kommer att ha ändå. På kvällen kanske byxor istället.
Typ.
På dagen, när jag skriver, har jag en lång klänning utan något under. Jag måste ju vara bekväm.

Visst ser det härligt ut?
Hoppas att vädret är fin i år också.
Jag är ingen storsolare, mamma kan ligga längre än jag. Men det är mer att titta på här och jag hoppas att det är varmt nog i vattnet. Då kan jag också stanna några timmar på stranden. 
Utöver redigering och att jag ska skriva 20 tusen ord nya manuset ... lycka till med det, Hellberg.






När jag var på väg hem var det molnfritt så jag tänkte att jag skulle gå ut lite. Nu är det inte lika fint, alltså ser jag sista avsnittet av Game of Thrones när jag ändå ska tvätta.

Tjohej!

Inga kommentarer: