Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 16 maj 2019

Torsdag och jag har vaccinerat mig för sista gången på några år.

Sedan bjöd jag, som den goda moder jag är , Jonathan och Linnea på lunch innan vi traskade vidare till Zara.
Där skildes vi åt och jag tog pendeln hem. Hellre pendel än tunnebana. Det tar en kvart från T-centralen.

Nu har jag satt ned mina tankar om Flanagans 2 på papper och skickat till min förläggare. Det kan ju vara bra om hon ser det redan nu eftersom jag den här gången har rätt klart för mig vad som ska vara centralt i den här boken.

Om man ska skriva en trilogi tycker jag att det är kul att ha olika typer av konflikter i alla tre.
Första delen utspelar sig 1949 och 1960. Del 2, 1972 och 1984.

Typ så.

Ikväll är det John Lundvik i semi. Hoppas hoppas. Mest för att Jonathan kommer hit och ser finalen med mig på lördag. Linnea ska åka bort med sin tvillingsyster och då snor jag hit honom.
Vi ska äta pizza från vårt gamla favvishak. Det heter lilla Bas, men vi kallade det Lilla Bajs när Jonathan bodde hemma.
Jag tror inte att jag har ätit pizza sedan flytten till Årstadal för ett och ett halv år sedan.


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Pizza är gott. Jättelänge sen jag åt nu!

Åsa Hellberg sa...

Snorgott!