Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 20 januari 2023

Fredag.

 Kom igång sent men fick en hel del gjort till sist. 

I morgon ska jag försöka komma igång tidigare, jag har en hel del som jag ska skriva nytt och det gör jag bäst tidigt. Märkligt det där, men det går verkligen lättare ju tidigare jag börjar. 

Men idag skulle jag hämta böcker jag hade beställt, därefter handla, sola och sen var klockan 12, jag var hungrig och behövde laga mat, och då blev den halv ett och till och med ett. Sedan ringde jag TUI och beställde transfer från flygplatsen till hotellet, innan jag kom igång med jobbet.

Jag kollade med TUI vad mer jag hade beställt och det visade sig att jag hade gjort TVÅ extraköp av extrakilon i bagage, och nu kan jag packa 30 kilon, haha. Men det är bra, då behöver jag inte vara orolig för det i alla fall. 20 kg som ingår, är alldeles för lite. Jag har dator, böcker, anteckningsböcker etc som faktiskt väger lite.

När jag åkte någonstans med Jonathan, kanske New York (min födelsedag?), vägde väskan för mycket men de var schyssta och lät den komma med ändå. Annars är ju övervikt betydligt dyrare än att köpa till det innan resan.

Efter jobbet har jag slängt sopsorterade grejer som har stått i hallen, ställt ned kuddar i förrådet, städat och använt mig av strategin: lägg allt på köksbordet och våttorka därefter alla tomma ytor. I morgon ska jag använda samma teknik på golven. Ut med mattor och sedan tvätta golven. Skönt om det är klart i morgon. 

Sedan återstår badrummet, vars mattor just nu tvättas för fullt. 

Man ska inte städa när man åker bort, sägs det, men det är nog mer när man bok i villa kanske. Jag tänker att det inte gäller i samma grad i en hyreslägenhet på mitt våningsplan med en säkerhetsdörr som är näst intill omöjlig att ta sig in i utan att grannarna hör vad man håller på med. 

Jag vet ju det efter att polisen tog sig in i lägenheten längre ned i byggnaden i Liljeholmen. Satan, vad de fick kämpa för att få upp den dörren. 

Så där, fredag. Hoppas ni får en fin helg. Nu ska jag se På spåret (var ledtrådar är enklare i år, tycker jag) och sedan på Carina såklart.Kul kille i Postkodmiljonären. Såg bara sista två frågorna. Kunnig och har lite tur, som man ju ska ha. Nästa fråga, i morgon antar jag, är värd en miljon.  

Tjohoo

3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Han är verkligen otroligt duktig. Han är minnesmästare. Tänk om man ens mindes hälften av vad man behöver minnas😉

Åsa Hellberg sa...

Är han? Vad kul. Han hade ju många små anekdoter runt svaraen.

Eva-Lotta sa...

Han har varit med i andra program, han är otrolig! Jonas von Essen heter han om du googlar får du veta mer.