Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 4 januari 2023

Min nya ringsignal

 är helt galen, och fick mig att stå upp på en minut. Då var jag knappt vaken men uppe var jag, och ringde klockan 8 gjorde den. 

Igår var jag kass i magen, vilket inte är en dröm när man äter en specialdiet som ska LÄKA/hjälpa magen och därmed mitt psoriasis. 

Men så läste jag på om kollagen, som rekommenderas i den här kuren, och insåg att det är boven i dramat så nu struntar jag i den produkten hur bra den än är för huden och läkandet. Det stod inget om att magreaktionen är övergående och då blir det förstås enkelt för mig att låta bli. Jag drack fjärde dosen igår, och är glad att jag kom fram till att det är det, och inte kosten i sig, som är problemet för jag åt inget nytt som jag kan härleda magproblemet till. 

Hos mig ska det inte bli så dåligt väder just idag, men håller mig ändå hemma. I morgon åker fästfolket till New York, och har bestämt sig för att sova på Arlanda i natt. Smart. Det kan ha varit jag som manipulerade dem dit. Bra gjort, i så fall. Det ska bli sämre här i natt och i morgon bitti, och igår skedde en bilolycka inte långt från Arlanda som stoppade trafiken i timmar. 

I morgon kväll ska jag på PREMIÄR! Jill Johnson på Cirkus. Jag har ju bestämt mig för att tacka nej till allt i januari, men på en premiär känner jag inte någon och därmed kommer jag inte att kramas och utsätta mig för en massa smittor som jag skulle göra på en bokrelease. Jag hoppas verkligen det i alla fall!

Det var väl det, denna onsdag i förorten. Bra dag så här långt.  Har inget på fötterna så bilden är tagen genom fönstret i balkongdörren.3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Mycket smart av dig att få dem att övernatta på Arlanda. Här är väldigt grått och regnigt idag. Blåser rejält också tyvärr. Det är det värsta, den där blåsten!

Åsa Hellberg sa...

Ja, fy tusan för blåst. Men snart är det vår igen, tjohooo.

Eva-Lotta sa...

Ja, det går fort! Blev en 2 km promenad iaf.