Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 7 januari 2023

Och kolla vad jag hittade!

 


Det är vitt och rött guld, jag köpte dem och ett armband till mig själv för några år sedan.


Djupt ned i mattan, omöjligt att se, jag trampade på det och kände direkt att det var örhänget jag trodde var förlorat för alltid. HURRA!

En annan gång tappade jag samma örhänge, och hittade det stängt (det är ju en krok man sätter i örat och det rimliga är att den är öppnad om det har fallit ur hålet i örat) utanför min ytterdörr. Någon utanför dörren måste ha fattat att det var mitt, stängt det och lagt det så att jag kunde se det. 

Idag jobb och städning, cykling och eventuellt mattbyte om jag kommer ihåg det i tid. Kvällstid (som är efter 18 för min del) har jag ingen som helst lust att gå till förrådet, trots att det ligger på plan 1 och inte är ett dugg "läskigt" egentligen. 

Jag måste också gå ut med en proppfull soppåse. Jag minns med värme när det fanns sopnedkast på varje våningsplan utanför lägenheter man bodde i. Väldigt praktiskt. Jag undrar om det finns några sådana kvar någonstans i Sverige? Troligtvis inte. 

Från New York kommer bara goda rapporter. Vädret är fint, maten är god och sängarna sköna. Vad mer kan man begära?

Själv har jag bokat frissa, biltvätt och medicinsk fotvård. Den jag var hos senast var jag inte riktigt nöjd med så nu ska jag testa en i stan. 

Det är möjligt att jag avbokar. Hon behöver vara duktig på just psoriasis och hälsprickor så att hon inte gör det värre och jag kanske ska försöka ringa och kolla först. Vi får se hur fötterna mår den kommande veckan. Men erbjuder man medicinsk fortvård tänker jag att man kan sina saker, och hon får väldigt fina omdömen. Jaja, det går att avboka dagen innan. 

Det var det. Rapporten om hela mitt liv när händerna fortfarande blir allt bättre utom fingertopparna där ja just nu har en ömsomsatanspricka på samma fingertopp som gången innan och gången innan och gången innan.  Jag visste att den skulle gå åt helvete men det går inte att stoppa. Just det är FRUSTRERANDE. 

Annars. Bra dag så här långt.