Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 1 mars 2021

Har shoppat nya lampor till vardagsrummet,

 superfina, stora och kanske är lampskärmarna FÖR stora. Men jag ska prova med andra jag har hemma, för själva lampfoten är perfekt. Blocket, inte billiga men billigare än vad de hade varit i butik. Pruta och så är inte min grej, jag betalar vad som står i annonsen.Kvinnan jag köpte dem av hade covid för tre månader sedan, och fruktansvärt ont i kroppen. Det hade börjat i bakbenen och efter ett par dagar hade hon tappat smaken och doft som inte har kommit tillbaka än. Hon kan skilja på sött och surt, men en tomat smakar på samma sätt som en, typ, persika. 

Fy tusan vad jag ska hålla mig från det där!

I morgon ska jag hämta paket. En researchfotobok på ena stället och ett par gympadojor – eftersom mina gamla vita är helt slut – på det andra. Jag tänker vara där strax efter öppning, då är det minst folk. Och på gympadojjastället står man ändå utanför med nummerlapp, vilket också känns bra.

Idag har jag börjat redigera. Å vad det är roligt! Den här omgången är lättsam, mest pill, och en ren fröjd tycker jag. 15 sidor per dag, varken mer eller mindre. Det är ett perfekt upplägg för mig.

Sedan har jag fem dagar till att bland annat dubbelkolla ord som jag upprepar alldeles för ofta.  

Typ så. Jag har ett digital event 8 mars tillsammans med bland annat Tove Sjunnesson, men sedan är det tyst och lugnt för mig att jobba. 

Hurra!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Min son sa just det om smaken. Han har inte helt fått tillbaka den heller.

Åsa Hellberg sa...

Helt galet!