Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 21 augusti 2018

Mitt första besök på stadsbiblioteket


Och efter att ha konstaterat att två av mina sju (i morgon åtta) utgivna verk i pappersformat fanns i hyllan, letade jag mig fram till caféet där jag parkerade rumpan i tio sidors redigering. 

Sedan gick jag snett upp åt Drottninggatan och passade på att boka tid hos min gynekolog. Eller rättare sagt: jag ville ha nytt recept på östrogen och de tyckte att det var dags för ett besök.
Så nu är det inbokat och det kan ju förstås vara bra.
På kliniken jag går hos (ett besök, men två recept senare) jobbar BARA kvinnor.
Fantastiskt skönt eftersom jag vägrar gå till män.
http://www.gyndoktorerna.se/

Sedan tillbaka till Odenplan och pendel hem till Årstaberg och sedan en station med tvärbanan. Det går galet snabbt hit. Från Centralen är det två hållplatser (Årstaberg) och sedan får man vänta någon minut på tvärbanan som tar en minut hit till Årstadal. Eller så går man, det tar kanske 10 minuter.
Det bästa här är helt klart kommunikationerna. Just det kommer jag att sakna i Farsta om jag flyttar dit.

Resten av den här dagen tillbringar jag i min säng, i brist på soffa. Jag läser ungdomsbok. Lysande av Katarina Wennstam: Flickan på hotellet

Magen mår bättre (peppar peppar peppar) och jag har som vattendroppar på ögat, som sveper förbi då och då. Alltså är allt som det ska! De där "dropparna" är jag van vid från förra ögat och de stör mig inte särskilt mycket.

Bra tisdag, så här långt!





3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Skönt att ta sig så lätt. Vilket fint bibliotek, det kan man inte säga att vårt är. Men det funkar och personal är vänlig och öppen för inköp.

Åsa Hellberg sa...

Inget är nog så fint som det här, tror jag. Väldigt speciellt!

Ebba Range sa...

Love Stadsbiblioteket - var där och förtidsröstade idag.
Meen ... du skulle hört av dig i tisdags ... du var ju på min hemmaplan ... bor ju typ, på Odenplan ... i onsdags jobbade jag dessutom där på pendeltågsstationen.
I somras fick jag en postering på Årstaberg ... där är det ingen som behöver en Kund service värd för information - stationen och resenärerna är självgående. De hjälper varandra (glädjande) o det skulle vara något frågetecken.
Så jag tillbringade 7 timmar där i stekande sol ... försökte bara få tiden att gå. Det är mer intensiv arbetstid på Sthlm City och Sthlm Odenplan.