Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 2 augusti 2018

Det här galet stora flygplanet





Googla Airbus 380.
Det tog oss från Larnaca till Köpenhamn. Det är för stort för Arlanda, så sista sträckan åkte vi med Thomas Cook. Två plan väntade när vi landade med monstermaskinen.
Jag satt på våning två bara för upplevelsen att få gå upp för trappan längst bak. Vi fick alla sitta i turistklass, de övriga var avstängda för oss vanliga människor.
Men kul att ha fått vara med om.
Jag sov kanske 40 minuter.

Igår fick vi checka ut redan 12.00, trots att vi inte hämtades förrän 22.20, och det var med avundsjuka jag hörde att andra fått stanna på sina hotell. Men inte vi på Rising star eller de som var kvar på Golden star (det första hotellet jag bodde på.)
Mest synd var det förstås om barnfamiljerna, vilka kämpar!

Till sist hade vi en försening på drygt 53 timmar och när jag kom hem somnade jag kl 13 vaknade 15, kissade, somnade om, vaknade 19, gick ut och köpte bröd och ost och åt mackor och drack kaffe. Har under veckan enbart druckit Nescafé, så det var en drömt att få vanligt kaffe från min maskin!

I morgon har jag massor att ta tag i och på lördag är det feelgoodfestival.

Och mejl från Ving:

Flygförseningar på hemresan berättigar i sig inte till ersättning enligt branschens praxis, som är baserad på paketreselagen och rekommendationer från Konsumentverket. Däremot vill vi på vägnar av vårt flygbolag Thomas Cook Airlines betala ut kompensation i enighet med EU-förordningen 261/2004 som är på 400 EURO per person, motsvarande 4112 SEK. Pengarna betalas ut per automatik på en avi till den adress du har angivit på din bokning och den finns på posten inom en vecka. 

1 kommentar:

Annelie sa...

Mäh! Ansökte du om ersättning för förseningen? Jag fick minsann ingen när vi åkte på resa i maj hela familjen, fem timmar sena vilket betydde att vi var framme på hotellet först framåt 4 på morgonen med en sexåring och två nioåringar. Det var lagom kul kan jag säga... TUI skyllde på att förseningen orsakades av strejk och då ersätter de inte resenärer för det. Snacka om att paja sin goodwill alltså... Satsar på Ving nästa gång alltså!