Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 30 augusti 2018

Jag åt fullkornsbröd till frukost igår,


så redan där började det. Och när jag vandrade hem över Liljeholmsbron från Söder (bara vattnet skiljer min förort från Hornstull) när klockan var sju höll min mage på att sprängas. (Jag såg faktiskt gravid ut när jag kom hem). Det går inte att stanna på en fest när man känner så. Det är ju det enda i alla fall jag tänker på då.
Det är så himla gott med det där brödet, men det funkar bara inte att magen gör sådant uppror. Mer mot fibrerna än brödet i sig har jag fått för mig, men jag vet inte. Hönan eller ägget, liksom ...
Sedan åt jag en macka på festen och det adderade väl bara till problemet.
Jaja, supertrevlig var det i alla fall och nu ligger Katarina Bivalds nya bok här och bara väntar på att bli läst!

Idag har jag istället ätit just ägg. Jag vet ju hur jag göra för att slippa bli så enormt gasig, alltså ska jag försöka hålla mig så långt det bara går till det. 
Och så ska jag kvista till Haninge för att se om de har en liten fåtölj som jag kan ha som skrivstol; att alternera med att stå bakom skrivbordet och sitta uppkrupen i soffan.
Jag börjar med det, så får jag jobba i eftermiddag istället.

Det var det denna torsdagsmorgon. Bra dag så här långt!






Inga kommentarer: