Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 28 augusti 2018

Jag har helt sömnvimsat bort mig nu.

Somnar inte på kvällen och vaknar 11.
Så kan man man inte ha det.

Jag har pyttelite ont i halsen, och med tanke på hur YNKLIG jag blir av minsta temperaturhöjning så måste jag handla, duscha och allt det där som jag hade tänkt att vänta med till senare idag. Ifall jag blir sjuk SOM JAG INTE HAR TID MED. Det vore inte bra just nu med tanke på manus och föreläsning i Västerås på lördag.
Verkligen inte bra.

OM det nu blir så, måste jag undra varför jag blir så lätt sjuk 2018 när jag aldrig varit det tidigare.
Har jag ett risigt immunförsvar och i så fall varför? Finns det mer piller jag kan äta?
Jag måste googla lite på det.

Annars är det bara manus idag när jag väl kommer igång.

Igår funkade det fint, jag kom in i texten med en känsla ... vilket är bra.
Jag har gjort en fjärdedel och har en månad kvar. Men jag vill igenom det en gång för att sedan småpyssla med det en omgång till.
Sedan ska det tillbaka till redaktören, hon ska jobba med det till sista oktober, och sedan blir det en vända till i november för mig med det.

Vi ska ju ha titel och omslag också, det ska bli så spännande att se hur Bonnier Carlsen tänker runt det.
Omslaget struntar jag egentligen i – är bara nyfiken –  men titeln tjatar jag på dem om. Jag vill att den ska heta som den har hetat från dag ett. Än är vi inte överens om det alls.

Det var det.
Nu dusch och någon form av matinköp.
Sen så jobb.



Inga kommentarer: