Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 8 augusti 2018

Kära dagbok,

ännu en ledig dag men där jag knappt har suttit ned.  Jag har dragit ut tre kopior av tretusen budgetar, deklarationer och annat som jag förmodar är rätt papper till bostadsbolaget, jag har städat, bytt lakan, handlat och snart kommer de som jag ska byta lägenhet med. Ett triangelbyte som förhoppningsvis ska gå igenom överallt.

Just nu sitter jag i min soffa, dit fläkten når perfekt. Inte ett fönster är öppet en sådan här dag och i sovrummet är gardinerna fördragna. Det är 30 grader ute trots att det för ögonblicket är lite molnigt.

I morgon är det jobb igen och på kvällen ska jag träffa en väninna som bor här i min förort.
Senast vi sågs var i Jönköping där vi bara råkade vara på samma hotell samtidigt, efter att veckan innan ha avbokat en dejt här i förorten.
Märkligt, va?

På fredag jobb och sedan är det en helg av födelsedagsfirande av Jonathan som fyller 24 år på söndag.
Lördag bjuder mamma på hemlig middag på hemlig ort och på söndag ska det bakas och ÄTAS jordgubbstårta, innan gästerna som varken tål mjölk eller gluten dyker upp.

Inga kommentarer: