Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 7 augusti 2018

Ledig dag,

och jag tänker ta mig ut för första gången sedan Cypern. Kolla om Fårdan fortfarande startar.
Sånt där kan man ju inte riktigt veta med en sådan gammal dam.

I morgon kväll ska jag träffa dem som ingår i byteskedjan, de kommer hit så att vi kan skriva på alla papper gemensamt.
Och före det behöver jag hitta allt som ligger på mig att få fram, inkomster och budgetar.

Förra gången jag skulle hyra av det bolaget fick jag veta att jag nog inte skulle tro att det gick eftersom jag inte kunde förutsäga min inkomst.
Jag frågade om detta stora kommunala bolag verkligen inte hade egenföretagare som boende hos sig, och fick till svar att det hade de nog inte då.
Sedan fick jag istället kontakt med en annan person som var betydligt trevligare och som också var den som bestämde. Då gick det alldeles utmärkt.
Men det krävs papper såklart, och att få fram det blir väl pysslet i morgon då (eftersom jag är ledig då också).

Det är bara som egen man måste "bevisa" framtida inkomster. Som anställd visar du upp dina 3 senaste löneavier. Det säger ju inte något om framtiden egentligen.

Jaja.
Vi håller alla tummar!
Nu ska jag vara Ledig!



3 kommentarer:

Anne Jonsson sa...

Hej Åsa, jag sitter och försöker få ihop en historia att berätta i bokform. Jag har ingen utbildning i skrivandets konst men jag har läst en hel om hur man bygger upp en roman och nu har jag stött på en fråga som jag tänkte fråga dig som är proffs (galet bra böcker du skriver förresten): i ett av skrivtipsen jag hittat på nätet, står det att man kan dela upp boken i tre akter och i varje akt "ska" då vissa saker ske/utvecklas/presenteras/knytas ihop/läggas fram osv för att berättelsen ska fungera bra dramaturgiskt.
Men, måste alla dessa tre akter vara lika långa månntro? Det stor inget om detta i skrivtipset så jag blir lite villrådig. För mig skulle jag kanske få ihop storyn om akt 3, (där hjälten återvänder med nya insikter och slutstriden sker osv.) är lite kortare än de två första akterna. Eller är det jättefel? Vad tycker du?

Tack!
Mvh Anne

Åsa Hellberg sa...

Hej Anne, jag svarar dig i ett eget inlägg senare under dagen!

Eva-Lotta sa...

Håller absolut tummarna!